Geschiedenis

De geschiedenis van de Ark gaat een heel eind terug in de tijd.

DSCF3808

Reeds  op 23 maart 1926 is een vergunning uitgeschreven aan de heer Arnoldus Guns om “….Vergunning voor den verkoop van sterken drank in het klein….”. Hiermee was het cafe officieel ontstaan.

DSCF3820

Sinds februari 1989 wordt de Ark gerund door Theo Doomen en Kees van de Eeden, beiden afkomstig uit “het Brabantse Land”. Door de jaren heen is de Ark uitgegroeid tot een Cafe-Restaurant met een wijdse reputatie, mede door de gigantische thema-feesten welke vooral in de beginjaren door Kees en Theo werden georganiseerd.

Wie herinnert zich niet het groots opgezette “Oscar-Gala”, waar Kees zijn 50-ste verjaardag vierde en mensen werden genomineerd in allerlei klassen….

Of het “Louis-XIV en Marie-Antoinette Gala” toen Theo 30 jaar oud werd….

Het feest voor het 12,5 jaar bestaan van “De Ark” aan de overkant, met medewerking van  niemand minder dan de Bobby Setterband, waarvoor Theo zich in Travestie-kleding heeft gehuld samen met  Suki uit Amsterdam…..

Op 15 September 2008 zijn Kees & Theo na bijna 25 jaar in het huwelijk getreden. Dat dit een hele happening was zal voor iedereen duidelijk zijn.

Na een brute overval op 20 mei 2011, hebben Kees en Theo toch wel iets heel bijzonders meegemaakt

Na 37 jaar zijn dochter Dia, schoonzoon Arno en kleindochters Marouschka en Jessica weer een deel van hun leven geworden. Onnodig te vertellen welke indruk dit gemaakt heeft….

Een jaarlijks terugkerend verschijnsel is de Kerstversiering, waaraan elk jaar erg veel aandacht aan wordt besteed. Elk jaar komen mensen van heinde en ver om de totaal omgetoverde Ark te bewonderen.

Op zaterdag 01 februari 2014 bestaat De Ark onder de bezielende leiding van onze gastheren Kees en Theo 25 jaar; een prestatie waar zij dus erg trots op zijn !!!

Kortom er is altijd wel een reden om een kijkje te komen nemen in de Ark, vooral om te weten te komen wat “die twee” nu weer van plan zijn…